marie kondo

Com ordenar un traster segons Marie Kondo

·

Qui és Marie Kondo?

Marie Kondo és una coneguda gurú de l’ordre. Aquesta japonesa de 34 anys és famosa pels seus llibres que expliquen l’art d’organitzar i les seves tècniques que fan de netejar i deixar tot al seu lloc sigui molt més fàcil.

En aquest article t’expliquem algunes claus i trucs per aconseguir un espai més ordenat i més pràctic per casa teva i el teu traster.

Llençar

El primer pas per ordenar el teu espai és saber distingir entre les coses que has de llençar i les coses que has de mantenir. Per saber si guardar o no un objecte, pregunta’t si els fas servir o el necessites, i, sobretot, si et fa feliç. Si la resposta és no, no tinguis dubtes: tira’l, ven-lo o regala’l. No acumulis trastos, seràs més feliç!

Desar a casa

Després d’haver separat tot el que tires i tot el que et quedes, és el torn de saber ordenar-ho. Per a això, Marie Kondo ens recomana fer-ho per categories, no per estances. D’aquesta manera, ordenaràs tots els papers, els llibres, el menjar… sense importar el lloc on estiguin emmagatzemats. Per exemple, treu tots els llibres que tinguis guardats per la casa per, abans de tot, decidir quin es queda i quin no i, finalment, busca un lloc fix per posar-los.

Segons el seu mètode, primer cal ordenar la roba, després els llibres, els papers, i finalment, els elements de valor sentimental. Aquest ordre està pensat perquè desprendre’ns de la roba sol ser el més fàcil i el procés ens prepara per poder tirar els objectes de valor sentimental, que acostuma a ser el més complicat.

Desar lluny

Hi ha vegades que, tot i que intentem llençar tot allò que no necessitem o no fem servir, ens segueix faltant espai, ja sigui per guardar la roba de temporada, les maletes, els esquís, les bicicletes, els pals de golf, etc. És aquí quan entra en joc la figura dels trasters. Els trasters són un espai extra per guardar totes aquestes coses que et fan feliç i que necessites, però que no et caben a casa. Tenir un traster suposa tenir-lo ordenat com un espai més de casa teva i per això et proposem alguns tips per ordenar-lo.

Com guardar les coses en un traster

Hi ha diferents maneres de guardar les teves pertinences en un traster. Aquí et proposem algunes d’elles.

Una alternativa per deixar la roba o altres objectes seguint el mètode de Marie Kondo és guardant-los en caixes. Pots escollir el tipus de caixa que més s’adapti a les teves necessitats i gustos. Una bona elecció són les caixes que disposen d’una tapa per protegir la roba de la pols i d’altres partícules que puguin caure sobre elles o, per als que prefereixen veure el contingut de les caixes, caixes de plàstic transparent que permeten veure el contingut sense haver-les d’obrir.

No només hi ha l’opció de les caixes, a molta gent li agrada tenir els objectes a la vista i poder-hi accedir ràpidament, i, per a ells, la millor opció són les prestatgeries.